Translate

sobota, 4 lutego 2012

Trochę jak Fast Food ale jednak trochę inaczej

Szybko gotujemy wodę i zalewamy ryż.Dokładnie opisane przy "chińczyk z tego co było w lodówce".
Brokuł a więc odcinamy liście i łodygę, staramy się wykorzystać sam kwiatostan. gotujemy na parze ok 6 min.
Teraz czas na indyka mięso oczyszczone kroimy w mniejsze kawałki i smażymy na patelni, starając się nie używać żadnych tłuszczów ( jeśli już musimy to najlepiej olej ryżowy). Do smaku przyprawy kto co lubi najlepiej dla Was będzie gotowa mieszanka do kurczaka. Ok ryż gotowy odcedzamy i mieszamy z 1-2 łyżkami majonezu. Wkładamy prze ringa ryż ( ok nikt czegoś takiego pewnie nie ma a więc bierzemy jakiś plastikowy kubek wycinamy dno i ring gotowy). Następnie brokuły a na samą górę nasz indyk przyozdabiamy zieleniną i pomidorem koktajlowym posypujemy serem i słodka czerwona papryką. Gotowe smacznego. Muszę dodać iż wszystkie zdjęcia są autorstwa mojej ukochanej żony.









Skład:

1/3 szklanki ryżu
brokuł
ok 350 g piersi z indyka
1-2 łyżki majonezu
przyprawy 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz