Translate

sobota, 4 lutego 2012

Rybka

Ok dzisiejsza rybka nie wygląda za ładnie a to z powodu braków w lodówce.Obieramy ziemniaki i wrzucamy do garnka.
Ok bierzemy rybkę ( dorsz), posypujemy dość obficie ziołami prowansalskimi dodajemy troszkę masła i plasterek cytryny i zawijamy w te sreberka :). Wykorzystujemy nasze gotujące ziemniaki i wstawiamy na nie nasza rybkę. Kroimy drobno cebulę wrzucamy do garnka dodajemy troszkę smalcu i przesmażamy. Dodajemy kapustę kiszoną i z dwa listki liścia laurowego. Dusimy na wolnym ogniu. Puree każdy zrobić umie mam nadzieje. Ja podałem to tak.





Składniki:

1 filet z dorsza
200g kapusty kiszonej
ziemniaki
zioła prowansalskie
masło
liść laurowy
cebula
trochę smalcu

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz