Translate

czwartek, 19 stycznia 2012

Wstęp


      Witam

Chciałbym podzielić się z Wami różnymi sztuczkami z Wielkiej Kuchni.
Jak zrobić coś z niczego, do tego szybko i smacznie!!! :)
Niestety w dzisiejszych czasach jesteśmy skazani na pęd, coraz częściej jadamy na mieście. Byle gdzie, byle jak i byle co. Fajnie by było mieć czas na restaurację, lecz dominują "fastfoody".Co zalega nasze ulice kebab, pizza, hot-dog, hamburgery etc. Na to wszystko nie trzeba czekać, ale czy na pewno??
Pewnie myślicie, że dzięki temu oszczędzamy czas, którego coraz mniej w naszym życiu.
Według mnie nie, odżywiając się w ten sposób narażamy się na różne dolegliwości i choróbska.
A co za tym idzie wizytacje u doktorków. Kolejki do lekarzy, nie wspominając o specjalistach. Przez nasze pseudo oszczędności i to do czego jesteśmy się w stanie przyzwyczaić w naszym jadłospisie, produkty w naszych sklepach stają się coraz gorsze jakościowo. Pachnący chleb, śmietankowe masło, prawdziwie wędzone wędliny to były produkty, które zachwycały swoją jakością.
Dziś niestety nie jakość lecz ilość. Prosty przykład kupując filet z kurczaka (pierś) co z nim robicie, usuwacie wszystkie błony i ścięgna? Nie sądzę, ale jeśli to robicie to się bardzo ciesze, bo dzięki temu wasz kurczak jest miękki i soczysty. A dzięki temu bardziej odżywczy, ponieważ wszystkie tzw. soki zostają w mięsie.
Po co ten blog?? Żeby podpowiedzieć Wam kochani czytelnicy w jaki sposób jedzenie może  być nie tylko smaczne, ale też odżywcze ( choć nie zawsze :P ) a przy tym jak się dobrze tym bawić. Z następnym postem może jakiś przepis, albo kruczek.

Zapraszam :D




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz