Na upalne dni rybka z pomarańczą.
Prosty sposób przygotowania
przekładamy dorsza plastrami pomarańczy filet powinien być delikatnie
większy od naszych plastrów pomarańczy. Na folię aluminiową kładziemy
plaster pomarańczy, kawałek ryby solimy pieprzymy dajemy znów
pomarańczę, Rybę solimy pieprzymy dodajemy świeżą bazylię przykrywamy
plastrem pomarańczy i zawijamy w folię gotujemy na parze ok 8-10 minut. W
tym samym czasie wrzucamy kalafiora ten sam czas gotowania co ryby,
także mamy zgranie w czasie. Sos pomarańczowy
4 żółtka ucieramy z sokiem z pomarańczy dodajemy szczyptę soli,
rozpuszczamy masło ( 1/2 kostki). Ciepłe masło dodajemy do żółtek i
mieszamy do uzyskania dość gęstej konsystencij. Można to robić na parze możemy wykorzystać gotującego się kalafiora lub Rybę. Smacznego
Składniki dla 4 osób
1 kg dorsza
1 pomarańcza
kalafior
bazylia
1/2 kostki masła
4 zółtka
sól i pieprz
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz