skład:dla 4 os
- 2 filety z kurczaka
- 400g makaronu ryżowego
- 2 marchewki
- 1/2 selera
- papryka ( najlepiej po kawałku z każdego koloru)
- czosnek
- imbir
- sos ostrygowy
- miód
- cytryna
- jajko
- olej ryżowy
Na patelnie ( wok) wrzucamy posiekane 4 ząbki czosnku oraz kawałek imbiru, dodajemy ok 30-40 ml oleju ryżowego łyżkę miodu i dopiero teraz odpalamy nasz palnik czy też płyte. Gdy nasz miód się roztopi dodajemy sos ostrygowy i wbijamy jajko, teraz musimy to dobrze wymieszać. Wrzucamy pokrojonego kurczaka w paski i smażymy na dużym ogniu przez ok 3-4 min. W tym czasie zalewamy nasz makaron wrzątkiem i odstawiamy pod przykryciem na ok 5-8 minut w zależności od grubości naszego makaronu. Dodajemy warzywa marchewka, seler papryka na końcu doprawiamy solą i ostrą papryką, pare kropel soku z cytryny. Makaron wyciągamy z wody i wrzucamy do woka smażymy na wolnym ogniu ok 2-3 min. Danie gotowe
kilka zdjęć z przygotowań:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz